9 must-have optimizations for successful solar sales

Hoe kunt u uw verkoopteams voor zonne-energie helpen meer leads te sluiten? Hier zijn 9 gebieden die snelgroeiende verkoopteams voor zonne-energie hebben geoptimaliseerd terwijl ze het hele team beheren in één projectbeheerhub.

Door Scoop Solar Team

Het hebben van een sterk verkoopproces voor zonne-energie is absoluut noodzakelijk voor snelgroeiende zonne-installateurs en serviceproviders. Het proces van het verwerven van leads, het verzamelen van klant- en systeeminformatie, het volgen van de voortgang en het kunnen updaten van klanten moet naadloos zijn om drukke verkoopteams voor zonne-energie op het goede spoor te houden.

Een sterke en volledig verbonden IT-oplossing voor de verkoop van zonne-energie maakt het verschil downstream voor het vlekkeloos uitvoeren van zonne-energiecontracten. Door hun verkooptool te integreren met operationele software, kunnen zonneteams verkoopcontracten onmiddellijk automatiseren in bruikbare workflows. Dit biedt zonne-energiebedrijven de systemen die ze nodig hebben om hun capaciteit te vergroten en verkoopteams effectiever in te zetten.

Solar-teams worstelen met bestaande CRM- en verkooptools

Ondanks zijn naam stelt een klantrelatiebeheersysteem (CRM) bedrijven in de eerste plaats in staat om prospect- en leadinformatie op te slaan om hen te bereiken en te koesteren om te converteren naar klanten. Zodra een prospect door ondertekening van het contract een klant wordt, is een CRM niet langer de beste tool om de uitvoering van het zonne-energiecontract te beheren.

Hoewel CRM’s zeer geschikt zijn voor verkoop- en marketingactiviteiten zoals het segmenteren van leads, prospectie, outreaching en het verzenden van periodieke updates naar bestaande klanten, kunnen teams enorme productiviteits- en klanttevredenheidswinsten realiseren door hun CRM te koppelen aan een nieuwe categorie software voor Solar Project. Beheer en uitvoering.

Naarmate zonneteams meer installatieprojecten en service op zich nemen, solar project management software gecombineerd met de juiste CRM helpt bij het versnellen van installaties, het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening, het verhogen van verwijzingen en het genereren van meer omzet.

9 uitdagingen en oplossingen bij het gebruik van CRM’s voor projectbeheer op zonne-energie

Veel snelgroeiende installateurs en serviceproviders van zonne-energie voelen de grenzen van hun losgekoppelde verkooptools voor zonne-energie. Wat vroeger werkte voor het afhandelen van projecten, wordt nu handmatig, tijdrovend en bijna onmogelijk op te schalen voor groei.

Hoewel de implementatie van zonne-energie snel groeit, missen veel zonne-energiebedrijven de infrastructuur en systemen die nodig zijn om een ​​schaalbare verkoopoplossing voor zonne-energie te bouwen.

Als een leverancier van zonnesoftware voor installatie- en servicebedrijven, bieden we oplossingen voor de 9 meest voorkomende uitdagingen die we zien wanneer verkoopteams op zonne-energie verkooptools gebruiken voor projectbeheer:

 1. Klantgegevens van verkooptools en CRM’s moeten handmatig worden overgedragen naar projectbeheertools.
  Er wordt tijd verspild aan het overbrengen van informatie van verkooptools en CRM’s naar andere systemen, vaak spreadsheets. Uw projectcoördinatoren besteden bijvoorbeeld uren aan het overbrengen van klantinformatie van systeem naar systeem.

  Handmatige herhaalde gegevensinvoer is niet alleen tijdrovend en zeer foutgevoelig, maar vermindert ook het vermogen van zonne-energiebedrijven om zich op groei te concentreren.

  Oplossing: Implementeer verplichte globale gegevensvelden die automatisch gegevens tussen systemen overdragen met behulp van een geïntegreerd verkoop- en projectbeheersysteem voor zonne-energie. Zonne-verkoopteams hebben snel toegang tot informatie en kunnen wijzigingsorders verwerken, waardoor ze de conversie van zonne-leads kunnen verbeteren.

 2. Klant- en projectgegevens zijn moeilijk te vinden omdat ze in meerdere softwaretools zijn opgeslagen.
  Hoewel verkooptools en CRM’s teams in staat stellen een overvloedige hoeveelheid gegevens te verzamelen, resulteert dit vaak in lange formulieren en scrollen om de juiste informatie te vinden. Het ergste van alles is dat het meeste van wat ze vinden niet relevant is voor hun specifieke functie.

  Oplossing: Een pulscontrole krijgen op zonne-installaties en service gaat sneller als er gereedschap is aangesloten. Stel uw team in staat om uw klantgegevens, installatieschema en openstaande taken perfect bij te houden door klantgegevens te synchroniseren met uw tool voor zonne-operaties altijd.

 3. Uw veldploegen volgen de best practices niet en vullen de verplichte velden niet in.
  CRM’s zijn niet ontworpen voor mobiel gebruik in het veld en hebben vaak niet de mogelijkheid om te zorgen voor verplichte voltooiing van checklists voor site-enquêtes, installatiechecklists, QA/QC-checklists, verzameling van vereiste foto’s, dagelijkse rapportagedocumentatie, JSA/JHA en tijd en onderdelen volgen.

  Oplossing: Voorzie uw verkoopteam van hun eigen Sales Opportunity Intake App met de vereiste velden. Implementeer bovendien gestandaardiseerde checklists, handleidingen voor on-the-job training en voorwaardelijke regels om ervoor te zorgen dat specifieke fabrikanten, AHJ-vergunningen en andere vereiste velden altijd aanwezig zijn voordat taken worden beëindigd.

 4. Uw tools missen de gepersonaliseerde workflowautomatisering die nodig is voor verschillende processen.
  Uw verkoop-, ontwerp-, vergunnings-, installatie- en serviceteams hebben allemaal meldingen nodig om de volgende fase van het project te starten met hun eigen verantwoordelijkheden en processen. Deze functies zijn zeer complex of onmogelijk te configureren in CRM’s vanwege hun ontwerpfocus op verkoop en niet op uitvoering.

  Oplossing: Om ervoor te zorgen dat projecten soepel verlopen, moet uw IT-oplossing de mogelijkheid bieden om geautomatiseerde workflows toe te voegen om verkoop-, ontwerp-, vergunnings-, installatie- en servicepersoneel eraan te herinneren wanneer het hun beurt is om een ​​taak uit te voeren.

 5. Uw veldteams gebruiken tools die geen mobiele en offline mogelijkheden hebben voor het vastleggen van gegevens.
  Uw verkoopteams voor zonne-energie besteden vaak tijd aan het vastleggen van klantgegevens via e-mail, sms, chat-apps en papier. Al deze informatie moet vervolgens opnieuw worden gekoppeld en in hun CRM worden ingevoerd zodra ze weer op kantoor zijn. Om hieraan toe te voegen, wanneer een internetverbinding ter plaatse niet beschikbaar is, wordt de taak nog ingewikkelder.

  Oplossing: Rust uw kantoor- en veldpersoneel uit met projectbeheersoftware met een native mobiele app met offline mogelijkheden. Uw team zal onmiddellijk tijd besparen door terug te gaan naar kantoor om de gegevens en bestanden te uploaden die nodig zijn voor elke taak.

 1. Het uploaden van foto’s en documenten is moeilijk en uitdagend om te organiseren.
  Of het nu gaat om het locatieonderzoek of het afsluiten van een opdracht, bij projecten voor zonne-installaties zijn veel foto’s en documenten nodig. Bij het beheren van complexe fabrikantvereisten en verschillende soorten zonne-energieprojecten, bieden CRM’s zonne-energiebedrijven niet de mogelijkheid om automatisch foto’s en documenten van het veld te uploaden en te synchroniseren naar de overeenkomstige mappen of formuliervelden op kantoor.

  Oplossing: houd documenten met afbeeldingen, markeringen en video’s geïntegreerd in projecten, zodat u niet meer door verwarrende gedeelde mappen en meerdere tools hoeft te zoeken. Dit verbetert de communicatie tussen uw teams en stelt hen in staat om gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden te vinden als ze aan werkorders zijn toegevoegd.

 2. Uw klanttevredenheid keldert als updates worden vergeten.
  De kick-offs van verkoopcontracten, ontwerpgoedkeuringen, vergunningsupdates en close-outdocumenten zijn enkele van de weinige dingen die updates voor klanten vereisen. Wanneer deze processen niet worden geautomatiseerd met een juiste tool voor zonne-projectbeheer, worden klanten niet bijgewerkt wanneer installatie of service een nieuwe mijlpaal bereikt. Het resultaat is een erosie van de klanttevredenheid.

  Oplossing: Automatiseer mijlpaalupdates met rapporten en e-mails aan klanten om ze op de hoogte te houden. Dit vermindert uw aantal inkomende oproepen en helpt u het vertrouwen van klanten te behouden tijdens het installatie- en serviceproces.

  Het beste gedeelte? Projectbeheerders hoeven geen tijd te besteden aan het samenstellen van het rapport en het opstellen van de e-mails. Het is allemaal geautomatiseerd.

 3. Uw verkoopteams hebben hun eigen gevestigde systemen en processen die moeilijk te veranderen zijn.
  Uw zonne-verkoopteams gebruiken vaak hun eigen tools en systemen, wat resulteert in losgekoppelde teams omdat iedereen een ‘favoriete tool’ heeft. Mijlpalen van projecten worden moeilijk te volgen en het veranderen van deze gevestigde processen is een uitdaging omdat drukke verkoopteams tijd tekort komen.

  Oplossing: Door uw bestaande CRM te koppelen aan een tool voor zonnebeheer, zoals Scoop Solar, hoeft uw verkoopteam geen processen opnieuw in te stellen die werken en tegelijkertijd toegang tot beide databases efficiënt mogelijk te maken. Hoewel verkooptools niet perfect zijn voor buitendienstmedewerkers, stellen ze het verkoopteam in staat hun werk effectief te doen.

 4. Uw betalingen lopen vertraging op omdat facturen niet op tijd worden opgemaakt.
  Uw bedrijf wordt niet op tijd betaald wanneer facturen vergeten zijn door gemiste herinneringen en waarschuwingen aan de klant. Wanneer uw betalingstools zijn losgekoppeld van de projectbeheertool, hebben verkoopteams niet de zichtbaarheid die ze nodig hebben om klanten op de hoogte te houden.

  Oplossing: Integreer financiën in uw projectbeheersysteem waarmee uw team herinneringen voor facturen kan automatiseren om ervoor te zorgen dat betalingen altijd op tijd zijn.

Waar het op neerkomt is dat hoewel CRM’s erop zijn gericht om de verkoop te laten plaatsvinden, ze niet zijn ontworpen om nieuwe contracten vlekkeloos uit te voeren. Wanneer CRM’s buiten hun beoogde doel worden gebruikt, lijden efficiëntie, groeicapaciteit en klantervaring daaronder.

Hoe CRM’s effectief kunnen worden gebruikt bij zonne-energie

Hoewel CRM’s alleen niet bedoeld zijn voor het uitvoeren van installaties en serviceactiviteiten of het verbinden van veld- en kantoorteams, zijn ze nog steeds waardevolle hulpmiddelen om uw zonne-energiebedrijven te laten groeien. Het doel is om CRM’s als volgt te gebruiken waarvoor ze bedoeld waren:

 • Het verkoopteam betrekken bij een gevestigde verkooppijplijn en -proces.
 • Segmenteren van klantenlijsten voor gerichte marketingcampagnes of updates voor specifieke klantgroepen met relevante promotionele aanbiedingen.
 • Marketingcampagnes automatiseren op basis van specifieke regels en engagement van leads.
 • Aangepaste e-mailsjablonen voor gepersonaliseerde e-mailmarketingcampagnes.

Software voor projectbeheer voor zonne-energie stack van Scoop Solar stelt snelgroeiende installateurs en serviceproviders in staat om te integreren met CRM’s, ontwerp, voorstel, boekhouding en andere zakelijke tools.

Zonnebedrijven integreren CRM- en verkooptools met projectbeheersoftware

Snelgroeiende zonne-energieteams integreren hun CRM’s steeds vaker met projectbeheersoftware voor installateurs van zonnepanelen om het beste van twee werelden te krijgen. Met deze oplossing kunnen zonne-energiebedrijven schalen door verkoop- en marketingworkflows met elkaar te verbinden via een centrale tool voor zonne-energieprojectbeheer.

Zonne-installateurs en serviceteams zijn in staat om de verkoop en elk proces van installatie en service te stroomlijnen. Ze kunnen aangepaste workflows en automatisering bouwen die zijn afgestemd op specifieke producten en diensten.

De integratie van verkoop van zonne-energie en projectbeheer stelt teams in staat om te besparen op CRM-kosten per gebruiker, terwijl verkoopteams de gevestigde processen in hun CRM kunnen behouden. Teams kunnen de efficiëntie in het veld en op kantoor verhogen, aangezien CRM’s niet zijn gebouwd voor mobiel of offline gebruik.

Volgens Erin McGaunn, Director of Operations bij Lumina Solar, “heeft het CRM dat we gebruiken maar zoveel mogelijkheden. Je kunt geen aantekeningen maken of e-mails sturen naar bepaalde mensen. Je moet veel handmatige dingen doen via het CRM. Terwijl in Scoop alles is geïntegreerd. Het is één druk op de knop en je bent klaar”.

Scoop Solar biedt zonne-energiebedrijven een oplossing om hun capaciteit aanzienlijk te vergroten

Zonneteams gebruiken Scoop Solar om het hele zonne-energieproject van begin tot eind te beheren – van verkoop, ontwerp, vergunningen, installatie, afsluiten van opdrachten, aftakas en verder tot service. De solarsoftware integreert met gevestigde verkoopprocessen en CRM’s.

Klantinformatie kan worden opgeslagen in een CRM of rechtstreeks in de Scoop Sales Opportunity-app. Wanneer de gegevens nodig zijn voor een locatieonderzoek of installatie, kan Scoop Solar die informatie in de betreffende taak opnemen. Zodra de installatie is voltooid, wordt er een automatisch rapport geactiveerd om de klant op de hoogte te houden.

Scoop Solar heeft bedrijven 30-40 uur per installatie en 5-6 uur per serviceticket bespaard met software die is ontworpen voor werkprocessen op zonne-energie. Bekijk hoe een geïntegreerde technologie voor verkoop van zonne-energie en projectbeheer uw bedrijf kan laten groeien.

Overzicht van de software van Scoop Solar

Gesponsorde inhoud door Scoop Solar

Comments are closed.

https://www.shawl-anderson.org/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile

https://www.icelandil.com/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile

https://www.t3store.net/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile

https://en.adoc-tm.com/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile

https://www.aesthetics.school/es/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile

https://www.physioquanta.com/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile

https://www.sokehsmungovt.org/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile

https://www.sacredearthmusic.com/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile

https://www.mykonosoliveoiltasting.com/es/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile

https://www.gaboretleschapeauxrouilles.fr/profile/daftar-rtp-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/profile